Den svenske designer og arkitekt Bruno Mathsson, var stor fortaler for det enkle formsprog, hans design bar præg af nyskabelse, dette både værende inden for teknik så vel som design.
Bruno Mathsson blev født d. 13 januar 1907 og døde d. 17 august 1988. Han var søn af en snedker, og boede i det sydlige Sverige, nærmere betegnet byen Värnamo. Der skulle ikke gå lang tid, før end det stod klart at Bruno ville gå i sin faders fodspor og efter en kort periode i skole, begyndte han at arbejde i sin faders galleri. Han gennemgik den seksårige folkeskole og derefter gik han i gang med den 4 årige kommunale mellemskole, men Bruno fandt sig på ingen måder tilpas i skolen og efter tre år, bad han sine forældre om lov, til at stoppe i skolen og det fik han.
Brunos primære interesse, lå i stole og det var da også inden for denne gren af møbeldesign, at han opfandt en helt ny måde at arbejde med træet på. Han bøjede komponenterne og limede dem sammen, ved at bruge varmt vand som blødning, hvorefter han kunne forme træet på helt nye og unikke måder.
Gennembruddet
I 1930 fik Bruno Mathsson sit store gennembrud, han havde designet en traditionel stol i barok stil, til en håndværks- og industriudstilling og for den modtog han stor hæder og et stipendium, hvorefter han tog til Stockholm og blev introduceret for modernismen og dens gennembrud.
I 1936 fik han igen en stor mulighed, han blev bedt om at fremvise sine designs på en udstilling, af Rohsska Arts and Crafts Museum i Göteborg. Her demonstrede han et af sine store mesterværker, som han havde udviklet på i flere år. Det var stolen 36.
Herefter gik det stærkt og flere af Bruno Mathssons værker, blev udstillet i den svenske pavillion på Paris Expo.
Senere i sin karriere gik Bruno Mathsson i gang med at designe huse, mest kendt er nok hans glashos. Dette skete kort efter han var vendt tilbage fra et længere ophold i USA, sammen med sin kone, hvor Bruno havde ladet sig inspirere af de amerikanske arkitekter.
I 1988 døde Bruno Mathsson efter længere tids sygdom, men selvom Bruno er væk, lever hans værker og designs videre, i bedste velgående.